Semne si simptome de limfom non-Hodgkin

Simptomele de limfom non-Hodgkin

Limfomul non – Hodgkin poate provoca multe semne și simptome diferite, în funcție de localizarea lui în organism. În unele

Semnele limfomului Non-Hodkin - Ghid cancer - Medicinas

Semnele limfomului Non-Hodkin – Ghid cancer – Medicinas

cazuri, acesta nu provoaca  nici un simptom pana cand nu creste destul de mare . Semne și simptome frecvente includ :

 • marirea ganglionilor limfatici
 • distensie abdominala
 • senzație de satietate dupa doar o cantitate mică de alimente
 • durere toracică sau presiune
 • dificultăți de respirație sau tuse
 • febra
 • pierderea in greutate
 • transpirații nocturne
 • oboseala ( chiar oboseală extremă, extenuare )
 • scaderea numarului de globule roșii (anemie )

Marirea ganglionilor limfatici

Limfomul non- Hodgkin poate provoca marirea ganglionilor limfatici. Când acest lucru se întâmplă la ganglionii limfatici aproape de suprafața corpului ( cum ar fi pe părțile laterale ale gâtului , în zonele inghinale, la subraț , sau deasupra claviculei ) , acestia pot fi văzuti sau simțiti ca noduli sub piele . Sunt adesea descoperiti de către pacient , un membru al familiei sau un medic. Deși marirea ganglionilor limfatici este un simptom comun de limfom , acest semn este cauzat mai frecvent de infectii .

Limfomul în abdomen

Limfoamele in abdomen il pot face destins de volum si dureros . Acest lucru ar putea fi din cauza ganglionilor limfatici mariti din abdomen , dar poate fi , de asemenea, cauzat de acumularea de cantități mari de lichid .

Limfomul poate mări splina , astfel încât aceasta pune presiune pe stomac . Acest lucru poate face o persoana sa simta senzatie de satietate dupa ce mananca doar o cantitate mică de alimente .

Când limfomul este dezvoltat în intestine sau cauzeaza edem aproape de intestine , mișcările intestinale pot fi blocate, ceea ce poate duce la dureri abdominale , greață sau vărsături . Limfomul în intestine poate forma gauri in peretele intestinului (numite perforații ) . Acest lucru permite conținutului intestinal sa se scurga în cavitatea abdominală , ceea ce duce la infectii grave și durere severa cu greata si varsaturi .

Limfoamele stomacului provoacă de multe ori dureri de stomac , greață și apetit redus .

Limfomul in torace

Când limfomul se dezvolta în timusul sau ganglionii limfatici din torace , poate apăsa pe traheea din apropiere , provocand tuse sau probleme de respirație . Limfoamele din aceasta zona provoaca de asemenea o senzație de durere în piept sau de presiune .

Vena cavă superioară ( VCS ) este vena mare care transporta sangele de la cap și brate inapoi la inima . Ea trece aproape de timusul și ganglionii limfatici din interiorul toracelui . Limfoamele din aceasta zona pot pune presiune pe VCS , fapt ce face sangele sa stagneze în vene . Acest lucru poate duce la umflarea ( și colorarea albastru- roșu ), în cap , brate si torace superior. Acesta poate provoca , de asemenea, probleme de respiratie si o schimbare in constiinta dacă afectează creierul . Este cunoscut sub denumirea de sindrom de vena cava superioara si poate pune viața în pericol și trebuie să fie tratat imediat .

Limfomul care afectează creierul

Limfoamele creierului, numite limfoame cerebrale primare , pot provoca dureri de cap , probleme de gândire , slăbiciune în anumite părți ale corpului , modificări de personalitate și uneori, convulsii .

Alte tipuri de limfom se pot raspandi la zona din jurul creierului si maduvei spinarii . Acest lucru poate cauza probleme de genul vederii duble , senzație de amorțeală faciala și probleme de vorbire .

Limfomul cutanat

Limfoamele cutanate pot fi văzute sau simțite . Ele apar de multe ori ca nodule sub piele care provoaca mancarime , sunt roșii sau violet. ( Pentru mai multe detalii , a se vedea “Limfomul cutanat” ).

 1. simptomele generale
 2. simptomele B

Împreună cu simptomele și semnele in partea corpului in care începe , limfomul non-Hodgkin poate provoca, de asemenea simptome generale, cum ar fi :

 •  pierderea in greutate inexplicabila
 •  febra
 •  transpirații abundente nocturne ( suficient pentru a umezi îmbrăcămintea)

Când vorbim despre limfom , medicii numesc aceste simptome B . Simptomele B sunt cele mai frecvente în limfoamele cu creștere rapidă . Aceste simptome sunt importante nu numai in a ajuta la diagnosticarea limfomului non-Hodgkin , dar și în determinarea stadiului și prognosticului în cazul în care limfomul este găsit.Categorii:Simptome cancer

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: