Semne si simptome cancer de prostata

Semnele si simptomele cancerului de prostata

Cancerul de prostata precoce nu provoacă , de obicei, niciun simptom . Cancerul de prostata avansat poate cauza unele

Semnele cancerului de prostata - Ghid cancer Medicinas

Semnele cancerului de prostata – Ghid cancer Medicinas

simptome , cum ar fi :

  •  Probleme urinare, inclusiv un flux urinar scazut sau slab sau nevoia de a urina mai des , mai ales pe timp de noapte .
  •  Sânge în urină ( hematurie )
  •  Probleme in a avea o erecție ( impotență )
  •  Durere de sold , de spate ( coloana vertebrale ) , de torace ( coaste ) , sau in alte zone in care cancerul s-a extins la oase.

 Slăbiciune sau amorțeală în picioare sau la nivelul talpilor, sau chiar pierderea controlului urinar sau intestinal datorita compresiei nervoase.

Alte boli pot provoca, de asemenea multe dintre aceleași simptome . De exemplu , problemele urinare sunt mult mai adesea cauzate de hiperplazia benignă de prostată ( HBP) decât de cancer. Totuși , este important să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste probleme , astfel încât cauza poate fi găsita și tratata , dacă este necesar .

Care sunt factorii de risc pentru cancerul de prostata?

Un factor de risc este ceva care afectează șansa de a obține o boala cum ar fi cancerul. Diferite tipuri de cancer au diferiți factori de risc. Unii factori de risc, cum ar fi fumatul, poate fi schimbat. Alții, cum ar fi vârsta sau de familie istorie a unei persoane, nu pot fi schimbati.

Noi încă nu înțelegem complet cauzele de cancer de prostata, dar cercetatorii au descoperit o serie de factori care ar putea schimba riscul de a face acest tip de cancer. Pentru unii dintre acești factori, legatura riscului de cancer de prostata nu este încă clara.

Vârsta

Cancerul de prostata este foarte rar la barbati mai tineri de 40 de ani, dar sansa de a avea cancer de prostata creste rapid dupa 50 de ani. Aproape 6 din 10 cazuri de cancer de prostata se găsesc la barbati in varsta de peste 65 de ani.

Rasa / etnie

Cancerul de prostata apare mai frecvent la barbati afro-americani și bărbați de origine africana decat la barbati de alte rase. Afro-americanii au, de asemenea, mai multe sanse de a fi diagnosticate intr-un stadiu avansat și sunt de doua ori mai predispusi sa moara de cancer de prostata decat barbatii de culoare alba. Cancerul de prostata apare mai frecvent la barbatii asiatici și hispanici / Latino decât în non-albii hispanici. Motivele pentru aceste diferente rasiale si etnice nu sunt clare.Categorii:Simptome cancer

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: