Semne si simptome cancer testicular

Care sunt semnele si simptomele cancerului testicular?

Dacă aveți oricare dintre aceste semne sau simptome, consultați medicul dumneavoastră, fără întârziere. Multe dintre aceste simptome sunt mai susceptibile de a fi cauzate de altceva decât de cancerul testicular. Dar dacă o tumora este cauza, cu cat mai repede se constată, cu atat mai devreme puteți începe tratamentul și este probabil să fie si mai eficient.

Cancer testicular - Ghid cancer Medicinas

Cancer testicular – Ghid cancer Medicinas

Nodul sau umflarea în testicul

Cel mai adesea, primul simptom al cancerului testicular este un nodul simtit pe testicul, sau testiculul devine umflat sau mai mare. (Este normal ca un testicul să fie puțin mai mare decât celălalt și ca unul sa atarne mai jos decât celălalt.) Unele tumori testiculare ar putea duce la durere, dar de cele mai multe ori acest semn nu apare. Barbatii cu cancer testicular pot avea, de asemenea, o senzație de greutate sau dureri în partea de jos a abdomenului sau scrotului.

 

Semne timpurii de pubertate la baieti

Unele tumori cu celule Leydig pot produce hormoni androgeni (hormoni sexuali masculini). Tumorile producătoare de androgeni nu provoaca nici un simptom specific la barbati, dar la băieți pot cauza semne de pubertate la o varsta anormal de timpurie, cum ar fi o aprofundare a vocii și creșterea părului facial și corporal.

Simptomele de cancer testicular avansat

Chiar daca cancerul testicular s-a raspandit in alte parti ale corpului, mulți oameni s-ar putea să nu aibă simptome imediat. Durerea de spate inferior poate fi un semn al cancerului extins la ganglionii limfatici din abdomen. Cancerul care s-a extins la plamani poate cauza probleme de respirație (respirație dificilă), dureri în piept sau o tuse (uneori cu sânge). Unele tipuri de cancer ar putea duce la dureri abdominale, de la ganglionii limfatici sau metastaze la ficat. În cazuri rare, cancerul testicular se raspandeste la creier si poate provoca dureri de cap.

Unii barbati cu cancer testicular nu au nici un simptom, iar cancerul  este găsit în timpul testării medicale pentru alte afectiuni. Uneori, testele imagistice efectuate pentru a găsi cauza infertilitatii pot descoperi un cancer testicular mic.

Un număr de condiții non-canceroase, cum ar fi ranirea testicului sau o inflamație, pot determina simptome similare cu cele ale cancerului testicular. Inflamația testiculului (cunoscuta sub numele de orhita) și inflamarea epididimului (epididimita) pot provoca umflarea și durerea testiculului. Ambele pot fi cauzate de infecții virale sau bacteriene.Categorii:Simptome cancer

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: