Semne si simptome ale cancerului penian

Cum observam simptomele unui cancer penian?

In cele mai multe cazuri, primul semn de cancer de penis este o schimbare a pielii de pe penis. Pielea isi poate schimba

Cancer penis – Ghid Cancer Medicinas

culoarea, devine mai groasa sau țesutul se poate ingrosa într-o zonă. Unii oameni pot observa o zona ulcerata (cu durere) sau un nodul pe penis. Acestea sunt cele mai susceptibile de a fi găsite pe gland (capul penisului) sau preput, dar s-ar putea dezvolta, de asemenea, pe corpul penisului.Nodulul sau durerea nu sunt, de obicei dureroase, dar pot fi, în unele cazuri.

Uneori, cancerul arata ca o eruptie rosiatica, cutanata, cu umflaturi mici, sau leziuni plate care sunt albastru-maro. Nu pot fi vizibile decât dacă preputul este tras înapoi. O scurgere persistentă (drenaj), de multe ori cu un miros urât, poate fi, de asemenea, prezenta sub preput.

Umflarea la capatul penisului, mai ales atunci când preputul este constrâns, este un alt semn evident pentru prezenta cancerului de penis.

În cazul în care cancerul se raspandeste de la nivelul penisului, acesta de cele mai multe ori se deplasează în primul rând la ganglionii limfatici din regiunea inghinala. Acest lucru poate duce la umflarea ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici sunt colecții de celule ale sistemului imunitar care lupta impotriva infectiilor. În mod normal, ei sunt de dimensiunea bobului de fasole și abia pot fi simtiti. Dacă acestia sunt umflati, ganglionii limfatici pot fi simtiti ușor ca noduli sub piele.

Aceste semne și simptome nu înseamnă întotdeauna cancer – acestea pot fi, de asemenea, cauzate de condiții benigne. De exemplu, infectia poate provoca umflarea ganglionilor limfatici din zona inghinala. Totuși, dacă aveți oricare dintre aceste semne sau simptome, mergeti  la medicul dumneavoastră imediat. Amintiți-vă, cu cat mai devreme primiti un diagnostic corect, cu atat mai repede puteți începe tratamentul și este probabil să fie mai eficient.Categorii:Simptome cancer

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: