Sindromul Hamartom Pten

Ce este sindromul hamartom pten?

In acest sindrom, de asemenea cunoscut sub numele de boala Cowden, oamenii sunt in primul rand afectați de problemele

Ghid cancer Medicinas

Ghid cancer Medicinas

tiroidiene, cancer tiroidian si cancerul de san. Femeile au, de asemenea, un risc crescut de cancer ovarian. Aceasta este cauzata de mutatii mostenite in gena PTEN.

Cancer de colon nonpolipozic ereditar

Femeile cu acest sindrom au un risc foarte mare de cancer de colon și de asemenea, au un risc crescut de a dezvolta cancer de uter (cancer endometrial) si ovarian. Multe gene diferite pot determina acest sindrom. Acestea includ MLH1, MLH3, MSH2, MSH6, TGFBR2, PMS1, și PMS2. O copie anormală a oricăreia dintre aceste gene reduce abilitatea corpului de a repara distrugerile ADN-ului. Riscul duratei de viata a cancerului ovarian la femeile cu cancer de colon nonpolipozic ereditar (HNPCC) este de aproximativ 10%. Până la 1% din toate cazurile de cancer epitelial ovarian apar la femeile cu acest sindrom. Un nume mai vechi pentru HNPCC este sindromul Lynch.

Sindromul Peutz-Jeghers

Persoanele cu acest rar sindrom genetic dezvolta polipi la nivelul stomacului și intestinului în timp ce ei sunt adolescenți. De asemenea, au un risc crescut de cancer, în special cancere ale tractului digestiv (esofag, stomac, intestin subțire, colon). Femeile cu acest sindrom au un risc crescut de cancer ovarian, incluzând atât cancerul ovarian epithelial cat și un tip de tumoră stromală numit tumora sex cordon cu tubuli inelari (SCTAT). Acest sindrom este cauzat de mutatii in gena STK11.

Polipoza MUTYH-asociată

Persoanele cu acest sindrom dezvolta polipi în colon și în intestinul subțire și prezintă un risc ridicat de cancer de colon. Ele au, de asemenea, mai multe sanse de a dezvolta alte tipuri de cancer, inclusiv cancerul de ovar si a vezicii urinare. Acest sindrom este cauzat de mutatii in gena MUTYH.

Antecedente personale de cancer de san

Dacă ați avut cancer de sân, ați putea avea, de asemenea, un risc crescut de apariție a cancerului ovarian. Există mai multe motive pentru acest lucru. Unii dintre factorii de risc pentru cancerul ovarian poate afecta, de asemenea, riscul de cancer mamar. Riscul de cancer ovarian, după cancerul de sân este cel mai mare la acele femei cu un istoric familial de cancer de sân. Un istoric familial de cancer mamar poate fi cauzat de o mutație moștenită în BRCA1 sau BRCA2 și sindromul ovarian, care este legat de un risc crescut de cancer ovarian.

Pudra de talc

A fost sugerat că pudra de talc aplicată direct pe zona genitală sau pe tampoane sanitare pot fi cancerigene la ovare. Unele studii sugerează o foarte ușoară creștere a riscului de cancer ovarian la femeile care au folosit talc pe zona genitala. In trecut, pudra de talc a fost contaminată cu azbest, un mineral cunoscut care provoacă cancer. Acest lucru ar putea explica asocierea cu cancerul ovarian în unele studii. Începând cu anii 1970, cu toate acestea, produsele de pudra au fost obligate prin lege sa nu contina azbest. Dovedind siguranța acestor produse , vor necesita studii de follow-up la femeile care le-au folosit mai mulți ani. Nu există nici o dovadă în prezent despre asocierea pulberilor de amidon de porumb cu orice tipuri de cancer de sex feminin.

Dieta

Un studiu de femei care au urmat o dieta saraca in grasimi timp de cel puțin 4 ani au arătat un risc mai mic de cancer ovarian. Unele studii au arătat o rată redusă de cancer ovarian la femeile care au consumat o dieta bogata in legume, dar alte studii nu sunt de acord. Societatea Americana de Cancer recomanda consumul de o varietate de alimente sanatoase, cu un accent pe surse vegetale. Mananca cel putin 2 ½ căni de fructe și legume în fiecare zi, precum și mai multe portii de alimente din cereale integrale din surse vegetale, cum ar fi painea, cereale, produse din cereale, orez, paste, fasole, sau limiteaza cantitatea de carne rosie si tipuri de carne procesata . Deși efectul acestor recomandări dietetice pentru riscul de cancer ovarian rămâne incert, ca urmare, ele pot ajuta la prevenirea multor altor boli, inclusiv alte tipuri de cancer.

Analgezice

In unele studii, atât aspirina cat si acetaminofenul au dovedit ca reduc riscul de cancer ovarian. Cu toate acestea, informațiile nu sunt în concordanță. Femeile care nu iau deja aceste medicamente în mod regulat pentru alte condiții de sănătate nu ar trebui să înceapă a face acest lucru pentru a încerca sa previna cancerul ovarian. Sunt necesare mai multe cercetări pe această temă.

Fumatul și consumul de alcool

Fumatul nu crește riscul de cancer ovarian per ansamblu, dar este legat de un risc crescut pentru tipul mucinos. Consumul de alcool nu este legat de riscul de cancer ovarian.Categorii:Tipuri de cancer

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: