Cancer trompa uterina

Ce este cancerul de trompa uterina?

Aceasta este o altă formă rară de cancer care este similara cu cancerul epitelial ovarian. Acesta începe în tubul care transporta

Cancer la trompa uterina - Ghid cancer Medicinas

Cancer la trompa uterina – Ghid cancer Medicinas

un ovul din ovar la uter (trompa uterina). Ca și PPC, cancerul trompelor uterine si cancerul ovarian au simptome similare. Tratamentul pentru cancerul de trompa uterina este foarte asemanator ca cel pentru cancer ovarian, dar perspectiva (prognosticul) este puțin mai bună.

Tumori cu celule germinale ovariene

Celulele germinale formează, de obicei, ovulele sau ouă la femele și sperma la barbati. Cele mai multe tumori cu celule germinale ovariene sunt benigne, dar unele sunt canceroase si pot pune viata in pericol. Mai puțin de 2% din cazurile de cancer ovarian sunt tumori cu celule germinale. În general, ele au o perspectivă bună, cu mai mult de 9 din 10 pacienti au supravietuit cel putin 5 ani de la diagnostic. Există mai multe subtipuri de tumori cu celule germinale. Cele mai comune tumori cu celule germinale sunt teratoame, digerminoame, tumori ale sinusurilor endodermal și coriocarcinoamele. Tumorile cu celule germinale pot fi, de asemenea, un amestec de mai mult de un singur subtip.

Teratom

Teratoame sunt tumori embrionare de celule cu zone care, atunci când observate sub microscop, arata ca fiecare dintre cele 3 straturi ale unui embrion in curs de dezvoltare: endoderm (stratul cel mai profund), mesoderm (stratul de mijloc), și ectoderm (stratul exterior). Aceasta tumora cu celule germinale are o formă benignă numit teratom matur și o formă canceroasă numită teratom imatur.

Teratomul matur este de departe cea mai frecventa tumora cu celule germinale ovariene. Este o tumora benigna care afecteaza de obicei femeile de varsta reproductiva (adolescente pana spre patruzeci de ani). Aceasta este adesea numită chist dermoid deoarece captuseala acesteia este alcătuită din tesut similar pielii (derma). Aceste tumori sau chisturi pot conține diferite tipuri de tesuturi benigne, inclusiv, in os, păr și dinți. Pacienta este vindecata prin îndepărtarea chirurgicală a chistului, dar uneori un nou chist se dezvoltă mai târziu în celălalt ovar.

Teratoamele imature sunt un tip de cancer. Ele apar la fete si femei tinere, de obicei mai mici decât 18 ani Acestea sunt forme rare de cancer care conțin celule care seamana cu cele de la țesuturile embrionare sau fetale, cum ar fi tesutul conjunctiv, căilor respiratorii, și creier. Tumorile care sunt relativ mai mature (denumit gradul 1 teratom imatur) și nu s-au extins dincolo de ovar sunt tratate prin indepartarea chirurgicala a ovarului. Când s-au extins dincolo de ovar și / sau o mare parte din tumora are un aspect foarte imatur (gradul 2 sau 3 teratoame imature), chimioterapia este recomandă în plus față de o intervenție chirurgicală.

Dysgerminoma

Acest tip de cancer este rar, dar este cel mai frecvent cancer cu celule germinale ovariene. Acesta afecteaza de obicei femeile în adolescent pana la douăzeci de ani. Digerminoame sunt considerate maligne (canceroase), dar cele mai multe nu se dezvolta si nu se răspândesc foarte repede. Când acestea sunt limitate la ovar, mai mult de 75% dintre paciente sunt vindecate prin îndepărtarea chirurgicală a ovarului, fără nici un tratament suplimentar. Chiar și atunci când tumora s-a extins și mai mult (sau dacă se întoarce mai târziu), interventiile chirurgicale, radioterapia și / sau chimioterapia sunt eficiente în controlul sau vindecarea bolii în aproximativ 90% dintre pacienți.

Tumora endodermala a sinusurilor și coriocarcinom

Aceste tumori foarte rare, afectează de obicei, fetele și femeile tinere. Acestea au tendința să crească și să se răspândească rapid, dar de obicei sunt foarte sensibile la chimioterapie. Coriocarcinomul care începe în placenta (in timpul sarcinii) este mai frecvent decat tipul care începe în ovar. Coriocarcinoamele placentare, de obicei, raspund mai bine la chimioterapie decât coriocarcinoamele ovariene.Categorii:Tipuri de cancer

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: