Semne si simptome in cancerul osos

Care sunt semnele cancerului osos?

Durerea

cancer-la-nivelul-coloanei-vertebrale

Semne si simptome cancer osos – Ghid Cancer Medicinas

Durere la nivelul osului afectat este cea mai intalnita plângere in randul pacienților cu cancer osos . La început , durerea nu este constantă . Acesta poate fi mai intensa pe timp de noapte sau când se foloseste aparatul locomotor (de exemplu , dureri de picior în timpul mersului ) . Pe masura ce cancerul creste , durerea va fi acolo tot timpul . Durerea creste in timpul activitatii și persoana s-ar putea sa schiopateze dacă un picior este afectat.

Umflături

Umflarea în zona cu durerea poate să apară până la săptămâni mai târziu . Ar putea fi posibil să se simtă un nodul sau o masă , în funcție de localizarea tumorii .

Cancerele în oasele gatului pot provoca un nodul în partea din spate a gatului , ce duce la probleme de inghitire sau ingreuneaza respiratia.

Fracturi

Cancerul osos poate slăbi osul in care se dezvoltă , dar de cele mai multe ori oasele nu se fractureaza (nu se rup) . Persoanele cu o fractura in zona vecina sau chiar prin osul afectat descriu, de obicei, durere bruscă severă la un membru care a fost inflamat de câteva luni .

Alte simptome

Cancer în oasele coloanei vertebrale pot apăsa pe nervi , ceea ce duce la amorțeală și furnicături sau chiar slăbiciune .

Cancerul poate duce la pierderea în greutate și oboseală . În cazul în care cancerul se extinde la organele interne poate provoca alte simptome , de asemenea . De exemplu , în cazul în care cancerul se extinde la plamani, este posibil să aveți probleme de respirație .

Oricare dintre aceste simptome sunt de mai multe ori din cauza altor patologii decât cancerul , cum ar fi leziuni sau artrita . Totuși , în cazul în care aceste probleme persista pe o lungă perioadă de timp , fără un motiv cunoscut , ar trebui să consultati un medic.

Semne si simptome de osteosarcom

Osteosarcoamele sunt de obicei găsite din cauza simptomelor pe care le provoaca .

Durerea și edemul

Durere în osul afectat (de obicei în jurul genunchiului sau în braț) este cel mai frecvent simptom al osteosarcomului . La început , durerea poate să nu fie constantă și poate fi inrautatita pe timp de noapte . De multe ori durerea creste cu activitate și poate duce la schiopatare în cazul în care tumora este într-un os al piciorului.

Edemul zonei este un alt simptom comun , deși poate să apară până la câteva săptămâni după aparitia durerii . În funcție de locul în care este tumora , este posibil să se simtă un nodul sau o masă de tesut.

Dureri la nivelul membrelor și / sau umflături sunt foarte frecvente la copii si adolescenti , la activitati normale . Ele sunt mult mai susceptibile de a fi cauzate de lovituri și vânătăi normale, astfel încât acestea nu duc la o vizită la medic imediat . Acest lucru poate întârzia un diagnostic .

În cazul în care copilul dumneavoastră are aceste simptome și ele nu dispar in cateva saptamani ( sau ajung mai rău ) , mergeti la medic , astfel încât cauza sa poate fi găsita și tratata , dacă este necesar .

Aceste simptome sunt mai puțin frecvente la adulți , astfel încât acestea ar trebui să fie un semn pentru a vedea un medic , chiar mai devreme .

Fracturile osoase

Deși osteosarcomul ar putea slăbi osul in care se dezvoltă, oasele de multe ori nu se rup . Osteosarcoamele care sunt insotite de teleangiectazii sunt rare , au tendința de a slăbi oasele mai mult decât alte forme de osteosarcom și sunt mult mai susceptibile de a provoca o fractură la locul tumorii .

Persoanele cu o fractura lângă sau printr-un osteosarcom descriu adesea un membru inferior care a fost inflamat de câteva luni, și brusc a devenit foarte dureros când a avut loc fractura.

Semne si simptome ale tumorilor Ewing

Tumorile Ewing sunt adesea decelate datorita  simptomelor pe care le provoaca .

Durere

Cei mai multi copii si adolescenti cu tumori Ewing vor avea dureri in zona tumorii . Durerea osoasă pot fi cauzata de răspândirea tumorii sub învelișul exterior al osului ( periostul ), sau durerea poate fi de la o fisura ( sau fracturare) într -un os care a fost slăbit de tumora .

Noduli sau umflarea zonei

De-a lungul timpului , cele mai multe tumori osoase Ewing și aproape toate tumorile Ewing care nu se dezvolta din os ( ci țesut moale ), provoaca un nodul sau o umflatura , care este mult mai probabil să fie observata în tumorile de la nivelul brațelor sau picioarelor . Nodulul este adesea moale si se simte cald . Tumorile în peretele toracic sau pelvis ( oasele de la nivelul soldului ), nu pot fi observate pana nu cresc suficient de mult.

Alte simptome

Tumorile Ewing pot provoca de asemenea alte simptome , dintre care unele sunt mai frecvente in tumorile care s-au raspandit :

 Febra

 Senzație de oboseală

 Pierderea in greutate

Rar , tumorile din apropiere, de nivelul coloanei vertebrale pot provoca slăbiciune , amorțeală sau paralizie în brațe sau picioare , în timp ce tumorile care s-au extins la plamani pot provoca dificultati de respiratie .

Multe dintre semnele și simptomele de tumori Ewing sunt mai susceptibile de a fi cauzate de altceva . Totuși , în cazul în care copilul dumneavoastră are oricare dintre aceste simptome , consultați un medic , astfel încât cauza poate fi găsita și tratata , dacă este necesar .

Deoarece multe dintre aceste semne și simptome pot fi confundate cu umflături și vânătăi normale sau infecții osoase , s-ar putea ca tumorile Ewing să nu fie recunoscute imediat . De exemplu , medicul ar putea încerca un tratament antibiotic initial dacă se suspectează o infectie. Diagnosticul corect nu ar putea fi pus până cand semnele si simptomele nu dispar ( sau se inrautatesc ), iar osul este apoi vazut printr-o radiografie.Categorii:Simptome cancer

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: