Cancerul de ficat

Ce este cancerul de ficat?

Cancer la ficat

Cancer hepatic – Ghid Cancer Medicinas

Ficatul filtreaza continuu sângele care circula prin corp, transforma substantele nutritive si medicamentele absorbite din tractul digestiv fiind pregătit de utilizat substanțe chimice. De aceea cancerul de ficat este o alerta maxima. Ficatul îndeplinește multe alte funcții importante, cum ar fi eliminarea toxinelor și a altor deșeuri chimice din sange si le pregateste pentru excretie. Pentru că tot sângele din organism trebuie să treacă prin el, ficatul este deosebit de accesibil la celulele canceroase care călătoresc în fluxul sanguin.

Ficatul poate fi afectat de cancer hepatic primar, care se ridică la nivelul ficatului, sau prin cancerul care se formează în alte părți ale corpului și apoi se extinde la ficat. Majoritatea cancerelor hepatice sunt secundare sau metastatice, ceea ce înseamnă că a început oriunde în organism. Cancerul hepatic primar, care începe în ficat, reprezintă aproximativ 2% din cazurile de cancer in SUA, dar până la jumătate din toate cazurile de cancer în unele țări subdezvoltate. Acest lucru se datorează în principal prevalenței de hepatită, cauzata de virusi contagioși, care predispune o persoana la cancer la ficat. În Statele Unite, cancer hepatic primar loveste de doua ori mai multi barbati si femei, la o varsta medie de 67.

Deoarece ficatul este alcătuit din mai multe tipuri diferite de celule, mai multe tipuri de tumori se pot forma acolo. Unele dintre acestea sunt benigne (necanceroase), iar unele sunt canceroase și poate raspandi in alte parti ale corpului (metastazeaza). Aceste tumori au cauze diferite și sunt tratate în mod diferit. Perspectivele pentru sănătate sau recuperare depinde de ce tip de tumoare aveți.

Tipuri de cancer hepatic

Deoarece ficatul este alcătuit din mai multe tipuri diferite de celule, mai multe tipuri de tumori se pot forma acolo.

Cancere hepatice includ:

 • Carcinom hepatocelular (HCC)

 • Colangiocarcinom – Sunt într-adevăr cazurile de cancer de duct biliar.

Acest articol discută despre carcinom hepatocelular. Este important sa stii ce tip de tumoare la ficat aveți.

Cancer la ficat

Hepatocarcinom – Ghid Cancer Medicinas

Cele mai comune tumori benigne de ficatului includ:

 • hemangiomul

 • adenom hepatic

 • Hiperplazie nodulară focală

 • chisturile

 • lipom

 • fibrom

 • leiomiom

Nici una dintre aceste tumori nu se tratează precum cancerul de ficat. Acestea pot avea nevoie să fie îndepărtate chirurgical în cazul în care provoacă dureri sau sangerari.

Ce cauzeaza cancer la ficat?

Cancerul hepatic primar (carcinom hepatocelular) tinde să apară în ficat, deteriorat de malformatii congenitale, abuz de alcool sau infectie cronica cu boli, cum ar fi hepatita B și C, hemocromatoza (o boală ereditară asociată cu prea mult fier in ficat) și ciroză. Mai mult de jumatate din toate persoanele diagnosticate cu cancer hepatic primar au ciroza – cicatrici ale ficatului frecvent cauzate de abuzul de alcool. Hepatita B și C și hemocromatoza pot provoca daune permanente și insuficiență hepatică. Cancerul la ficat ar putea fi, de asemenea, legat de obezitate și de bolile de ficat gras.

Cauzatoare de cancer, diferite substante sunt asociate cu cancer hepatic primar, inclusiv anumite erbicide și substanțe chimice, cum ar fi clorura de vinil și arsenic. Fumatul, mai ales dacă exista si abuz de alcool, dubleaza riscul. Aflatoxinele, substanțe cauzatoare de cancer, produse de un tip de mucegai de plante, au fost, de asemenea, implicate. Aflatoxinele pot contamina grâul, arahidele, orezul, porumbul, soia. Acestea sunt probleme rare în țările mai dezvoltate. Alte cauze includ hormonii androgeni si estrogeni precum și un colorant folosit anterior în teste medicale, numite thorotrast.Categorii:Tipuri de cancer

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

 1. am cancer de ficat localizat pe vena porta. cum pot il trata cu produse naturiste si care sunt acestea?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: