Semne si simptome ale cancerului esofagian

Care sunt semnele si simptomele in cancerul esofagian?

simptome cancer esofagian

Ghid Cancer Medicinas

Cancerul de esofag este de obicei descoperit datorita simptomelor pe care le provoaca . Diagnosticul la oamenii fara semne si simptome ale cancerului de esofag este rar și de obicei accidental ( din cauza testelor efectuate pentru alte probleme medicale ) . Din păcate , cele mai multe tipuri de cancer esofagian nu determina simptome pana cand nu au ajuns la un stadiu avansat , atunci când acestea sunt mai greu de tratat .

Probleme la înghițirea alimentelor sau a apei

Cel mai frecvent simptom al cancerului esofagian este o problemă de înghițire , cu o senzatie ca mancarea este blocata în gât sau piept , sau chiar inecare cu produse alimentare . Termenul medical pentru probleme de inghitire este disfagie . Aceasta este de multe ori ușoară atunci când începe , iar apoi se agraveaza in timp ce deschiderea din interiorul esofagului se ingusteaza .

Când înghițirea devine tot mai grea , oamenii isi schimba de multe ori dieta si obiceiurile alimentare, fără să o știe . Ei iau muscaturi mici si mesteca alimentele cu mai multă atenție și încet . Cand tumora creste mare, problema se poate agrava . Oamenii atunci poate începe consumul de alimente moi , care trec prin esofag mai ușor . Ei evita pâinea și carnea , deoarece aceste alimente de obicei se blocheaza la nivelul esofagului in aceste situatii. Disfagia se poate manifesta destul de rău astfel că unii oameni nu mai manca alimente solide deloc și trec la o dieta cu lichide . În cazul în care cancerul continuă să crească , la un moment dat chiar lichidele ar putea fi greu de inghitit .

Pentru a ajuta la trecerea alimentelor prin esofag , glandele salivare produc mai multa saliva . Acest lucru face ca unii oameni sa se planga  de salivatie abundenta si de mucus.

Durerea toracică

Uneori , oamenii se plâng de durere sau disconfort în partea mijlocie a toracelui . Unii oameni descriu o senzație de presiune sau de arsură în piept . Aceste simptome sunt mai adesea cauzate de alte patologii decât cancerul, cum ar fi arsurile la stomac , astfel încât acestea sunt rareori văzute ca un semnal de aparitie a cancerului esofagian.

Ingerarea poate deveni dureroasa in cazul in care cancerul este suficient de mare pentru a limita trecerea alimentelor prin esofag . Durerea poate fi simtita la câteva secunde după înghițire, in momentul in care alimentele solide sau lichide ajung la nivelul tumorii si nu pot trece de spatiul ingustat.

Pierderea in greutate

Cancer la esofag

Semne si simptome cancer esofagian – Ghid Cancer Medicinas

Aproximativ jumatate din persoanele cu cancer esofagian pierd in greutate ( involuntar ) . Acest lucru se întâmplă pentru că problemele lor de inghitire ii impiedica de la a mânca suficient pentru a se mentine in greutate. Alți factori includ un apetit scazut si o crestere a metabolismului datorita cancerului .

Alte simptome

Alte simptome posibile ale cancerului esofagian pot include :

 Raguseala

 Tuse cronica

 Vărsături

 Sughit

 Pneumonie

 Durere osoasă

 Sângerare din esofag .

Acest sânge trece apoi prin tractul digestiv , care poate colora scaunul in negru . De-a lungul timpului , această pierdere de sânge poate duce la anemie ( niveluri scăzute de globule roșii) , ceea ce poate face o persoana sa se simta obosita .

Având una sau mai multe dintre simptomele de mai sus nu înseamnă că aveți cancer esofagian . De fapt , multe dintre aceste simptome sunt mai susceptibile de a fi cauzate de alte condiții . Totuși , dacă aveți oricare dintre aceste simptome , în special la dificultati la inghitire, este important sa fie verificate de către un medic , astfel încât cauza poate fi găsita și tratata , dacă este necesar .Categorii:Simptome cancer

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: