Cancer esofagian

Ce este cancerul esofagian?

Cancerul esofagian este cancerul care apare in esofag – un tub lung, golcare ruleaza de la gat la stomac. Esofagul poartă alimentele pe care le înghiți la stomac pentru a fi digerate.

Cancer esofagian

Ghid Cancer Medicinas

Cancerul esofagian incepe de obicei in celulele care căptușesc interiorul esofagului. Cancerul esofagian poate apărea oriunde de-a lungul esofagului, dar în in cazul persoanelor din Statele Unite, acesta apare cel mai frecvent în porțiunea inferioară a esofagului. Mai mulți bărbați decât femei fac cancer esofagian.

Estimare de cazuri noi si decese din cauza cancerului esofagian in Statele Unite in 2013

 • Noi cazuri: 17990

 • Decese: 15210

Incidenta cancerului esofagian a crescut in ultimele decenii, care coincide cu o schimbare in tipul histologic și localizarea tumorii primare.

Adenocarcinomul esofagului este acum mult mai raspandit decat carcinomul cu celule scuamoase in Statele Unite si Europa de Vest, cu cele mai multe tumori localizate in esofag distal. Cauza pentru creșterea incidenței și demografice modificări este necunoscuta.

Deși s-au identificat factori de risc pentru carcinom cu celule scuamoase ale esofagului (de exemplu, tutun, alcool, dieta), factorii de risc asociați cu adenocarcinom esofagian sunt mai putin clari. Prezența esofagului Barrett este asociat cu un risc crescut de a dezvolta adenocarcinom și refluxul cronic este considerat cauza predominantă a metaplaziei Barrett.

Rezultatele unui studiu de caz controlat pe baza populației din Suedia sugereaza cu tarie ca refluxul gastroesofagian simptomatic este un factor de risc pentru adenocarcinom esofagian. Frecvența, severitatea și durata simptomelor de reflux au fost corelate pozitiv cu risc crescut de adenocarcinom esofagian.

Care sunt simptomele cancerului esofagian?

La început nu ar putea fi nici un simptom. In cazurile de cancer mai avansate, simptomele de cancer esofagian includ:

 • Dificultate sau durere la înghițire

 • Scădere în greutate

 • Durere în piept, în spatele sternului

 • Tuse

 • Răgușeală

 • Indigestie și arsuri în capul pieptului

Care sunt factorii de risc pentru cancerul esofagian?

Există o serie de factori care cresc riscul unei persoane de a dezvolta cancer esofagian. Acestea includ:

 • Boala de reflux gastroesofagian (GERD), în care conținutul și acidul din stomac urca înapoi în sus, în esofag, crește semnificativ riscul de adenocarcinom. Se estimează că aproximativ 30% din cazurile de cancer esofagian sunt legate de GERD.

 • Fumatul sau o altă utilizare a tutunului.

 • Consumul de alcool.

 • Esofagul Barrett, o boala care afecteaza partea inferioară a esofagului și poate duce la cancer esofagian. Esofag Barrett poate fi cauzat de GERD. De-a lungul timpului, acidul din stomac în esofag poate determina modificări ale celulelor care cresc riscul de adenocarcinom.

În plus, anumite grupuri – bărbați, persoanele în vârstă și afro-americani – au un risc mai mare de cancer esofagian.

Cum este diagnosticat cancerul esofagian?

Pentru a diagnostica cancerul esofagian, medicul dumneavoastră vă va revizui simptomele, istoricul medical, și vă examinează. În plus, el sau ea poate solicita anumite teste de sange si radiografii.

Testele pentru cancer esofagian pot include:

Bariu înghițit cu raze X, în care se bea un lichid care acopera esofagul. Acest lucru face ca esofagul sa fie vizibil pe radiografie, astfel încât medicul dumneavoastră să poate identifica problemele.

Endoscopie: medicul trece un endoscop, un tub subtire, luminat, pe gât în esofag să-l examineze. Endoscopicul cu ultrasunete foloseste undele sonore pentru a oferi mai multe informații cu privire la gradul de implicare a tumorii în tesuturile din jur.

Biopsia: în timpul unei endoscopii, medicul poate lua celule sau tesuturi din esofag. Celulele sunt examinate la microscop pentru prezența cancerului sau alte probleme.

Alte teste, inclusiv tomografie computerizata (CT), tomografie cu emisie de pozitroni (PET), scanare, toracoscopie și laparoscopie, pot fi efectuate pentru a determina dacă cancerul s-a răspândit sau metastazeaza, in afara esofagului. Acest proces este numit „de așteptare.” Doctorul are nevoie de aceste informații pentru a planifica tratamentul.Categorii:Tipuri de cancer

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: